FAQ

Veel gestelde vragen met antwoord

Wat is het verschil tussen Bilancia en een ander tuinbouwadviesbureau?

Bilancia is gevestigd in het glasdistrict Zuid-Holland (West Nederland) en werkt nauw samen met vele tuinders (tomaten, paprika’s, komkommers, enz.), onderzoeksinstituten en  verschillende leveranciers.

Bilancia is een onafhankelijke organisatie en de wens van de klant is leidend. Ze zoekt naar de beste oplossing in de omstandigheden. Bilancia onderscheidt zich van andere adviesprojecten omdat het zich aanpast. Aan het aantal aan te nemen projecten is een limiet omdat elk project voldoende aandacht behoeft. En dat is gewoon de kracht. Het “eigen” maken van projecten, Het gevoel dat het project bij “Bilancia” hoort en dat de naam “Bilancia” zonder enige twijfel met dit project kan worden verbonden. Elk project wordt minstens 2 tot 3 keer per jaar bezocht door vertegenwoordigers van Bilancia om te beoordelen of er voldoende ontwikkeling in de organisatie aanwezig is. Het doel dient te zijn dat  Bilancia op tijd zichzelf  overbodig heeft gemaakt.

Geen cowboyverhalen over zeer hoge producties. Wij willen reëel zijn en beloven slechts zaken die ook realistisch zijn. Liever te laag ingeschat dan te hoog!

Wat betekent het als je een teler van Bilancia huurt?

Dit betekent dat u Bilancia inhuurt met al haar experts op verschillende gebieden. U bent er dan van verzekerd dat tijdens de teelt regelmatig goede bemestingsadviezen worden gegeven en besproken. U bent er zeker van dat u de teler inschakelt die altijd op de Nederlandse expertise kan vertrouwen en die van alle soorten ondersteuning is verzekerd. Dit alles met het doel om de teelt te optimaliseren, om de hoogst mogelijke opbrengst te behalen, kijkend naar de omstandigheden.

Bilancia is bereid om in een project te investeren?

Nee. Bilancia is geen investeerdersmaatschappij. Zij is betrokken bij het begeleiden en ontwikkelen van organisaties op het gebied van tuinbouw. Dat is een heel andere rol dan co-investeerder te zijn. Bilancia houdt zich niet bezig met marketing. De verantwoordelijkheid houdt op als het product in de koelcel staat.

Hoeveel mensen moet ik bijvoorbeeld trainen in een tuin van 3 hectare?

Wanneer er een selectie zal zijn, zal er met de belegger worden gesproken over het aantal mensen dat zal worden opgeleid. In principe ga je ervan uit dat 3 ha. ongeveer 4 mensen zullen worden opgeleid. Om de selectie op een grondige manier te kunnen maken, is het noodzakelijk dat de belegger een groep van 10 tot 12 personen selecteert, waaruit (via testen en interviews) een definitieve selectie kan worden gemaakt.

Waarom is een onderdeel van de training in Nederland?

Soms wordt ervoor gekozen een deel van de training in Nederland te geven. In de directe omgeving van Bilancia is veel zeer moderne tuinbouw gevestigd en een groot aantal leveranciers.

Bilancia heeft goede contacten met hen en tijdens de training bezoeken we de toeleveranciers en bespreken wat de toegevoegde waarde is van hun product. De studenten bezoeken ook verschillende tuinbouwbedrijven, werken een dag in de week en doen zo ervaring op. Het doel is dat cursisten te weten komen wat men kan verwachten in het eerste jaar op het project.

bilancia paprika